8 Mart 2016 Salı

GEBELİĞİN 30.HAFTASI

Karnımız giderek büyüdü ve çok hareketliyiz.Günler geçtikçe insanda bambaşka heyecanlar başlıyor.Her doktora gidişimiz bir merak konusu boyu kilosu sağlığı yarın kontrolümüz var umarım her şey yolundadır.Bu haftada da bazı sorunlar devam ediyor tabi bununla ilgili anne adaylarına önerilerim olacak.


Doğru yatış pozisyonu çok önemli sol tarafınıza yatmaya çalışın.Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri azaltır.Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur.Yastıkla destek vererek rahat edebilirsiniz.
                                                                                                



Mideden yemek borusuna asit kaçması sorunu da bu dönemde anne adayının sıkıntıları arasında yer alıyor.Yatarken vücudun üst kısmının alt kısmına göre daha yüksekte tutulması bu durumu engelleyecektir.İki yastıkla yatmanızı öneririm.




Diş etleriniz şişmiş ve kanıyor olabilir.Özellikle sabah uyandığınızda ağzınızın içinde bir ağrı hissedebilirsiniz.Günde iki kere fırçalamaya özen gösterin.İçeceklerinizi soğuk sıcak yapmadan tüketmeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder