29 Şubat 2016 Pazartesi

MAKYAJ SANATTIR

Günümüzde makyaj sayesinde yüzümüzü,gözlerimizi,dudaklarımızı bambaşka şekle sokabiliyoruz.Herkes iri gözlere sahip olmasa da birkaç makyaj hilesiyle buna kavuşmak çok da zor değil.İri gözlerin derin ve etkileyici bakışlara sahip olduğu söylenir.Makyaj yaparken bunu bir sanata dönüştürmek sizin elinizde.Belli bir düzen ve sıralamayla ilerlersek kusursuz görünmek kaçınılmazdır.

Makyaj yapmadan önce yüzünüzü makyaja hazırlamalısınız.Önce cilt temizleme toniği sonrasında nemlendirici yüzünüze uygulayın.
Parmak uçlarıyla hafif masajlar yaparak fondöteni uygulamaya başlayın.Alın,burun ve çene bölgelerinizde yağlanmalar varsa bu kısımlara daha hafif fondöten uygulayabilirsiniz.
Sıra geldi göz altı morluklarına,cilt tonunuza uygun bir kapatıcıyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Amaç bu bölgeye bir aydınlık vermektir.

Gözleriniz küçükse ve iri görünmesini istiyorsanız alt ve üst iç kısımlarına açık renkte bir göz kalemi uygulayın.Ardından gözünüzün altına siyah yada gri renkte bir göz kalemi çekerek parmak uçlarıyla dağıtın böylece daha buğulu bakışlara sahip olacaksınız.   
Sonrasında eyeliner uygulayabilirsiniz.Son yıllarda popüler olan bir ürün,kullanımı da bir o kadar zor ince bir şerit halinde çekmenizle birlikte kirpiklerinizi olduğundan fazla yoğun gösterecektir.
Kirpiklerde bir makyajda dokunulması olmazsa olmazlardandır.Doğru bir rimelle kirpiklerinize şekil verin,iki kat sürmeniz daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Ten renginize uygun olan bir allıkla elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz.Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığınızı şakaklara doğru uygulayın.Zayıf bir yüze sahipseniz allığınızı kulak hizasına doğru uygulayabilirsiniz böylece zayıf yüzünüz daha oval görünecektir.
Son olarak dudaklarınıza süreceğiniz ruj rengine yakın bir kalemle çerçeve yapın ardından rujunuzu uygulayın kalem sayesinde dudaklarınız daha dolgun görünüme sahip olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder