25 Şubat 2016 Perşembe

EVDE DOĞAL PEELİNG

Peeling, ciltteki ölü derilerden kurtulmamızı sağlayan bir maskedir.Zaman içerisinde ölü deriyle kaplanan cildin temizlenmesi ve altta kalan sağlıklı cildi ortaya çıkarma işlemi de diyebiliriz.Tabi cilde peeling uygularken dikkat edilmesi gereken hususlar var.Sivilceli cilde peeling uygulamak cildin enfeksiyon kapmasına ve kızarıklığa yol açabilir.Peeling yaparken üst üste uygulamak yerine birkaç gün arayla yapmakta fayda var.Gece uygulamaya çalışın peeling yaptıktan sonra cildinize kozmetik malzemesi uygulamayın.

Evde yapabileceğiniz doğal peeling tarifleri

Yarım çay kaşığı elma sirkesi,bir çay kaşığı bal,üç çay kaşığı çiğ yulaf malzemeleri bir araya getirip 15 dakika bekleyin ardından yüzünüzü bu karışımla temizleyin haftada bir uygulayabilirsiniz.

Türk kahvesini içtikten sonra fincanın dibinde kalan telvesiyle de peeling yapabilirsiniz.Cildinize masaj yaparak uygulayın on dakika sonra durulayın haftada bir uygulayabilirsiniz.

Bir tatlı kaşığı tuz,bir tatlı kaşığı şeker,yarım limon suyu karışımını masaj yaparak uygulayın.On dakika bekleyip aşağıdan yukarı kese yapar gibi maskeyi çıkarın ve durulayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder