23 Şubat 2016 Salı

GEBELİKTE DÖNEMİNDE BESLENME

Hamilelik dönemi hem anne ve bebek sağlığı için çok önemlidir.Özellikle tüketilmesi gereken besinler vardır.Bu dönemde anne adayı hem kendi ihtiyaçlarını karşılamak hemde bebeğin gelişimi için sağlıklı beslenmek zorundadır.Gün içerisinde besin çeşitliliği sağlamaya özen gösterilmelidir.

Yoğurt içerisindeki kalsiyum ve fosfor oranı anne ve bebeğin kemik ve diş sağlığı için son derece önemlidir.Günde birkaç kase yoğurt tüketilmelidir.

Yumurta en kaliteli protein kaynağıdır.İçerisinde bulunan A,C ve E vitamini iyot, fosfor, çinko gibi minareleriyle mutlaka gebelik döneminde tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır.

Balık yine protein kaynağı bakımından zenginken her balık tüketilmiyor bu dönemde özellikle cıva içeren balıkları hamilelerin tüketmemesi gerekiyor.Somon, alabalık, uskumru ton balığı güvenilir balıklar arasında yer alır.

Yulaf ezmesi bebeğin beyin gelişimi ve anne sütünü artıran besinlerden biridir aynı zamanda sindirim sistemini düzenler.İçerdiği B vitamini kompleksi sayesinde sinir sistemini korur ve dengeler.

Fındık, ceviz, badem bebeğin sinirsel gelişimine destek olurken anne sütünün daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.Aynı zamanda kalp sağlığını koruyan besinler arasında yer alır.

2 yorum:

  1. Aslinda her zaman bu sekilde beslensek ne kadar guzel olur :) Buarada bu da benim blogum goz atmak isterseniz :( sisiatafrica@blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız memnuniyetle takip etmek isterim blogunuzu

    YanıtlaSil