15 Nisan 2016 Cuma

KALP DOSTU BESİNLER


Kalbi koruyan ve onu besleyen besinler;
Omega 3 kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterolü yükseltir.Balıkta bulunur tüketirken en önemlisi pişirme yöntemidir.Kızartma yerine ızgara,haşlama tercih edilebilir.
Kuru yemişler antioksidan özelliği mevcuttur.Her gün iki üç tane tam ceviz birkaç tane badem tüketilmesi kalp sağlığı için faydalı olacaktır.
Yulafın içinde bulunan posa çeşidi vücut için önemlidir.Tadı pek sevilmeyen yulafı yoğurtla tüketilebilir yada içine bir meyve ekleyerek şekerlendirebilirsiniz.Kahvaltı yada ara öğünde tüketebilirsiniz.
Yeşil çayın içinde vücut için faydalı bileşikler vardır.Tansiyon yada böbrek hastası olanlar önce doktora danışmalıdır.Bunun dışında günde birkaç fincan tüketmek faydalı olacaktır.
Zeytin yağı enfeksiyonlardan koruyucu bir etkisi vardır.Kalp sağlığı açısından diğer yağlara tercihen tüketilmesi gerekir.
Domates antioksidan özelliğiyle kalp sağlığı açısından koruyucu etkiye sahiptir.
Bakliyat hem bitkisel protein hemde posa kaynağı açısından zengindir.Salatalarda kullanabilirsiniz,yemeğini yapabilirsiniz.
Elma içinde pektin lifleri sayesinde kolesterolü düşürücü etkisi vardır.Kalp açısından yararlıdır her gün bir elma tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder