2 Mart 2016 Çarşamba

SAÇ BAKIMINDA PRATİK YÖNTEMLER

Her bayan saçlarının gür, ışıldayan ve bakımlı olmasını ister.Saçların uzaması ve daha sağlıklı olması için bazı vitaminlere ihtiyacı vardır.Yeteri miktarda protein ve E vitamini almak saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.E vitaminini yeşil yapraklı sebzelerden karşılayabiliriz.
Biz bayanlar saç rengimizle oynamayı severiz.Saç renginizden hoşnut değilseniz,beyazlarda yoksa saçınızı boyayarak yıpratmaktan kaçının.Kimyasal içeriği yoğun olan şampuanlar yerine doğal içerikli şampuanlar kullanmayı tercih edin.Yine saç düzleştiricisi fön makinesi kullanmamaya çalışın.Saçlarınızı kurutma makinesi yerine doğal olarak kurumasını bekleyin.Stresten de uzak durmaya çalışın saç dökülmelerinin bir nedeni de strese bağlıdır.

Saç dökülmesi için bir tatlı kaşığı lavantayı üç bardak kaynar suda demlendirip süzün saçlarınız temizken bu suyla yıkayıp yarım saat bekleyin ve durulayın.Kendimde uyguladığım bir yöntemdir birkaç denemeden sonra işe yaradığını fark edeceksiniz.
Saçların daha parlak görünmesi için saç durulama suyunuza sirke ekleyin başlarda kokusu rahatsız etse de saçlarınız kurudukça kokusu azalacaktır.Eski haline göre daha canlı ve parlak saçlarınız olduğunu göreceksiniz.

İki yumurtayı çırpın içine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.Saçlarınız temizken bu maskeyi saçınıza masaj yaparak uygulayın yirmi dakika kadar bekleyip saçınızı durulayın.Kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder