11 Mart 2016 Cuma

OKUMADAN MUTFAĞA GİRME! İŞİNİZE YARAYACAK PRATİK BİLGİLER

                                             MUTFAKTA YARARLI BİLGİLER

Keklerinizin iyi kabarması için kabartma tozu ve unu birlikte ekleyin .
Etinizin pişerken dağılmaması için suyuna birkaç damla sirke ekleyin.
Makarna sosunuzun daha lezzetli olması için haşladığınız suyun bir kısmını sosa ekleyin.
Domates kabuklarını kolayca soymak için önce kaynar suya sonra soğuk suya batırıp çıkarın.

Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere streç film sarabilirsiniz.
Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz renginin değişmesini önleyebilirsiniz.
Yumurtanın kabuğunun kolayca soyulması için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyebilirsiniz.
Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız kolayca açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder