26 Şubat 2016 Cuma

ANNE, BEBEK VE STRES

Hamilelik dönemi bir kadının hayatını bambaşka bir hale çeviren bir dönemdir.Hayatımızın en güzel dönemlerinden biri olarak da adlandırabiliriz.Bu dönemle birlikte hem psikolojik hem de fiziksel değişimlerle mücadele başlar.Bu da ister istemez stres ve sıkıntılara yol açar.
Başta her şey güzel başlar hamileyim, mutluyum, içimdeki bir varlık canımdan kanımdan...
Sonra işler değişmeye başlar tabi mide bulantıları,hastalıklar,görüntümüzü değiştiren kilolar yine ruhsal olarak ağlamalar anlamsız bir duygusallık biz bu sorunları yaşarken uzmanlar bakın ne diyor
Aslında gebeliğin  bir kadının kendini keşfetmesi için en uygun zaman olduğunu söylüyorlar.9 aylık bu yolculuğa çıkmanızla birlikte bütün bu sorunların üstesinden gelmek çok da zor değil, nasıl mı?
Doğumla ilgili kitaplar okuyun merak ettiğiniz her şeyi öğrenin doktorunuza yada ebenize danışın bu korkularınızı azaltacaktır.
Hamile yogası yapmayı deneyin öğrendiğiniz rahatlama teknikleri doğum sırasında işinize yarayacaktır.
Spor  yapın kendinizi yormadan yapacağınız yürüyüşler hem bebeğinize hem size iyi gelecektir.
Mutlu olun yakında ailenize yeni bir üye katılacak onun hayatıyla siz ilgileneceksiniz sevginizle aranızdaki bağı bebeğinize hissettirin.
Bebeğiniz için hazırlıklar yapın bebek odası, tulumlar, patikler bütün bu hazırlıklar sizi stresten uzak tutacaktır.Son olarak unutmayın ki o her şeyin farkında yaşadığınız stresin de mutluluğunda.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder